top of page

Welkom

 

 

 

 

 

 

In het wijde Groninger landschap vindt u het Hunzego Hotel. Op 30 kilometer boven de stad Groningen en acht kilometer van de Eemshaven, is het gastvrije hotel in Uithuizermeeden een gunstige locatie gebleken voor zowel de zakelijke als de recreatieve gast.

Hunzego Hotel biedt rust, comfort en kwaliteit in de acht kamers. De ruime ontbijtzaal is de hele dag toegankelijk en voorzien van verschillende dranken en fruit. De stijlvolle lounge geeft uitzicht op de terrastuin die ieder seizoen toegankelijk is. Het hotel is voorzien van gratis WiFi en ruime parkeergelegenheid.

In het dorp Uithuizermeeden vindt u een lunchroom en een (eet)café, een supermarkt en goede bus- en treinverbindingen. De Menkemaborg ligt op twee kilometer afstand en het naastgelegen Uithuizen voorziet in een groot aanbod van winkels en cafés. Vanuit de Eemshaven maakt u in ca. 50 minuten de overtocht naar waddeneiland Borkum. Voor de sportieve gast behoort wadlopen vanaf Noordpolderzijl tot de mogelijkheden en verschillende (race)fiets-, wandel- en natuurroutes lopen langs het hotel.

 

Hunzego, de naam.De naam Hunzego Hotel is ontleend aan het gebied waarin het zich bevindt. Hunzego is Gronings voor Hunsingo, een streek in de provincie Groningen gelegen tussen het Reitdiep en het Maarvliet. Oorspronkelijk volgde de Hunze een andere loop, en verdeelde de rivier Hunsingo in twee delen om bij het huidige Pieterburen in de Waddenzee uit te monden.

De drie waddeneilandjes Rottumerplaat, Rottumeroog en Zuiderduintjes behoren tot dit gebied.

In Hunsingo vindt u nog vele borgen, zoals de Menkemaborg in Uithuizen of Verhildersum bij Leens. Het landschap om het hotel kenmerkt zich door weilanden, wierden en dijken en wordt, gezien zijn hoogte ten opzichte van het oude binnendijkse land, het Groninger Hogeland genoemd. Tegenwoordig is Hunsingo een van de belangrijkste economische aders van Groningen en biedt het veel interessante trekpleisters die het bezoeken waard zijn.

HUNZEGO HOTEL

Paaptilsterweg 10

9982 XR Uithuizermeeden


info@hunzegohotel.nl

 

Tel:  +31(0)59 541 2699
      

bottom of page